Κουκιά ξερά στον φούρνο

Υλικά

500gr. κουκιά 3αλφα

3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 κουτάλια του γλυκού ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Πλένετε καλά τα κουκιά και τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Τα βγάζετε και τα τρίβετε μεταξύ τους αφαιρώντας όσο περισσότερα φλούδια μπορείτε. Τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για ½ ώρα. Κατόπιν τα αδειάζετε μέσα στο ταψί, βάζετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τις ντομάτες, το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε κρύο νερό μέχρι να σκεπαστούν. Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180ο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τα κουκιά μέσα για άλλη ½ ώρα. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα συνοδεύοντάς τα με μαύρες ελιές.