Κόλυβα

Υλικά

500gr. σίτος σκληρός αποφλοιωμένος 3αλφα

250gr. καρυδόψιχα χονδροκομμένη

250gr. αμυγδαλόψιχα χονδροκομμένη

250gr. σταφίδες ξανθιές

250gr. σταφίδες μαύρες

2 ρόδια

200gr. σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο και τριμμένο

1 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το στόλισμα του δίσκου

4 φρυγανιές τριμμένες

500gr. ζάχαρη άχνη

κουφέτα και ασημένια στολίδια

Τρόπος μαγειρέματος

Βράζετε το σιτάρι με φλούδα λεμονιού μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνετε και το απλώνετε σε καθαρή πετσέτα για 10 ώρες. Αφού στεγνώσει καλά το σιτάρι το ανακατεύετε με τα υλικά και τα βάζετε σε δίσκο. Προσθέτετε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά, την ζάχαρη άχνη και τα κουφέτα.