Φασόλια Alubias με καρότο

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια χονδρά σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό προσθέτοντας μέσα τα κλαράκια σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα καρότα, το κλαράκι φρέσκια ρίγανη, τον άνηθο…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια μέτρια με καρότο

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν κατά 2 δάχτυλα…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια ψιλά με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να περιμένουν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι…

Δείτε τη συνταγή

Φασουλονταβάς

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια, τα βράζετε για ½ ώρα σε άφθονο νερό και τα σουρώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε με ελαιόλαδο τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα, τις κόκκινες πιπεριές, τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια μαυρομάτικα

Πλένετε καλά τα μαυρομάτικα και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Όσο βράζουν, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με λάδι τα ψιλοκομμένα…

Δείτε τη συνταγή

Μπαρμπουνοφάσουλα σύβραση

Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζετε τα φασόλια μπαρμπούνια και τα σέσκουλα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια πράσινα με σελινόριζα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και μαγειρεύετε τα κυβάκια της σελινόριζας και τις ροδέλες του καρότου…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια Γίγαντες Πλακί

Καθαρίζετε και μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες. Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο…

Δείτε τη συνταγή

Παραδοσιακή Φασολάδα

Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Ξεπλένετε. Τα βάζετε στην κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, αλλάζετε το νερό…

Δείτε τη συνταγή

Γίγαντες με λουκάνικα

Μουσκεύετε τους γίγαντες στο νερό για 12 ώρες. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνετε. Βάζετε στην κατσαρόλα κρύο νερό και τους αφήνετε περίπου ½ ώρα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια…

Δείτε τη συνταγή