Ταμπουλέ (Μαϊντανοσαλάτα)

Πλένετε καλά το πλιγούρι και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με νερό ή χυμό λεμονιού να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το βράσετε για 15 λεπτά σε άφθονο νερό…

Δείτε τη συνταγή

Φάβα με μάραθο

Βράζετε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζετε, προσθέτοντας 3 κλωνάρια μάραθο, ένα ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο, λίγο αλάτι χοντρό…

Δείτε τη συνταγή

Κόλυβα

Βράζετε το σιτάρι με φλούδα λεμονιού μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνετε και το απλώνετε σε καθαρή πετσέτα για 10 ώρες. Αφού στεγνώσει καλά το σιτάρι…

Δείτε τη συνταγή

Κουκιά ξερά στον φούρνο

Πλένετε καλά τα κουκιά και τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Τα βγάζετε και τα τρίβετε μεταξύ τους αφαιρώντας όσο περισσότερα φλούδια μπορείτε. Τα βράζετε σε μια κατσαρόλα…

Δείτε τη συνταγή

Πράσινη μπιζελόφαβα

Πλένετε καλά τα μπιζέλια με άφθονο κρύο νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα σκεπάζοντάς τα κατά 2 δάχτυλα με χλιαρό νερό. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι. Σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι…

Δείτε τη συνταγή

Μπιζέλια Πηλίου

Μουλιάζετε τα μπιζέλια για 2 ώρες. Τα σκεπάζετε με νερό σε κατσαρόλα, βάζετε τους 2 κύβους και τα λαχανικά. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι και όταν βράσουν…

Δείτε τη συνταγή

Κουκιά Ριγανάτα

Αφαιρείτε από τα κουκιά τη μαύρη μύτη. Τα μουλιάζετε για 12 ώρες. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε στην κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει. Όταν πάρουν βράση…

Δείτε τη συνταγή