Φάβα κομμένη με μανιτάρια

Υλικά

500gr. φάβα κομμένη 3αλφα

1 κρεμμύδι ξερό

2 καρότα

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

Μουλιάζουμε την 3αλφα Φάβα κομμένη  μέσα σε νερό για 30΄ και στη συνέχεια την ξεπλένουμε και τη στραγγίζουμε.

Τη μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και την καλύπτουμε με νερό (5 δάχτυλα επιπλέον).

Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε καλά. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τα καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες και το κρεμμύδι ολόκληρο.

Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά, 30΄ έως 45΄ .

Αφού βράσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε συνεχώς, να κρεμώσει και να αποκτήσει την υφή του χυλού.

Την περνάμε με ένα ραβδομπλέντερ για να ομογενοποιηθεί με τα καρότα και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Για τα μανιτάρια

Υλικά

30 ml ελαιόλαδο

400 γρ μανιτάρια τύπου σαμπινιόν

χοντρό αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

80 γρ βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια

2 κλωνάρια θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά .

Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, γυρίζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συχνά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, για 4-6 περίπου λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Γέρνουμε το τηγάνι προς τη μια πλευρά και με ένα κουτάλι λούζουμε το βούτυρο και το ζωμό που έχει προκύψει πάνω στα μανιτάρια για 5 λεπτά.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια πάνω από τη φάβα και σερβίρουμε.