Φασουλονταβάς

Υλικά

1kg. φασόλια γίγαντες 3αλφα

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 φρέσκιες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε σπιρτόξυλα

4 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

4 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα σε σκόνη

1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια, τα βράζετε για ½ ώρα σε άφθονο νερό και τα σουρώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε με ελαιόλαδο τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα, τις κόκκινες πιπεριές, τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια, μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Ρίχνετε μέσα τα μισοβρασμένα φασόλια. Τα ανακατεύετε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε, πιπερώνετε και αδειάζετε το περιεχόμενό της κατσαρόλα σε ένα ταψί. Προσθέτετε 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό. Πασπαλίζετε με τη γλυκιά πάπρικα και σκορπίζετε το μαϊντανό πάνω στα φασόλια. Μαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά συμπληρώνοντας αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό. Τα φασόλια σας θα είναι έτοιμα όταν γίνουν τρυφερά και κάνουν από πάνω μια κρούστα. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, συνοδεία από τουρσί, ελιές και αντσούγιες στο λάδι.