Φασόλια χονδρά σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά

500gr. φασόλια χονδρά 3αλφα

350 γραμ λουκάνικο χωριάτικο με πράσο

2 κλαράκια σέλινο

1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο

2 καρότα

1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη

2 κλαράκια άνηθος

1 ολόκληρη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα

1 φλιτζάνι του καφέ άνηθος ψιλοκομμένος

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα γαλλικού τύπου

1 κουταλιά γλυκού ντοματοπελτές

Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό προσθέτοντας μέσα τα κλαράκια σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα καρότα, το κλαράκι φρέσκια ρίγανη, τον άνηθο και την ντομάτα κομμένη στα 4. Τα βράζετε υπομονετικά για 1 ώρα και 15 λεπτά και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς να διαλυθούν. Τα σουρώνετε και πετάτε όλα τα βότανα. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Ετοιμάζετε το dressing της σαλάτας. Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τον πελτέ. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Εάν είναι πολύ πηκτό αραιώνετε με 2 κουταλιές νερό. Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και το ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα βρασμένα φασόλια, το ψημένο λουκάνικο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το τριμμένο καρότο και τον άνηθο. Αλατίζετε και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε και σερβίρετε τη σαλάτα σαν κυρίως πιάτο.