Φασόλια ψιλά με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη

Υλικά

500gr. φασόλια ψιλά 3αλφα

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κουτάλι σούπας ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να περιμένουν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα μισοβρασμένα φασόλια και χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν 2 δάχτυλα σε ύψος. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά για ½ ώρα. Αμέσως μετά αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη ρίγανη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν τρυφερά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Τέλος προσθέτετε το λεμόνι. Βράζετε ακόμα για 1-2 λεπτά και τα σερβίρετε ζεστά συνοδεύοντάς τα με λακέρδα στο λάδι, πράσινες τσακιστές ελιές και πιπεριές Φλωρίνης τουρσί.