Φασόλια μέτρια με καρότο

Υλικά

500gr. φασόλια μέτρια 3αλφα

1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο

3-4 καρότα

3 κλαράκια σέλινο

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτές

Χυμός από ½ λεμόνι

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα σέλινα

Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν κατά 2 δάχτυλα, βάζετε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τα κλαράκια του σέλινου, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Βράζετε τη φασολάδα υπομονετικά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και περίπου στη ½ ώρα προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Τη βράζετε ακόμα για 20 λεπτά και μέχρι να χυλώσει καλά. Αν θέλετε την περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Τη σερβίρετε ζεστή πασπαλίζοντάς τη με τα χοντροκομμένα φύλλα του σέλινου και τη συνοδεύετε με φιλεταρισμένες ρέγκες, διάφορα τουρσιά και μαύρες ελιές.

acquisto cialis online

testosterone cypionate vs propionate