Φασόλια Γίγαντες Πλακί

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες 3αλφα

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 ποτήρι νερού τοματοχυμό ή

1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κύβους ζωμό κρέατος

αλάτι, πιπέρι, μαϊντανο

Τρόπος μαγειρέματος

Καθαρίζετε και μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες. Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι. Ρίχνετε την ντομάτα, το ανάλογο νερό, τους 2 κύβους, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Βάζετε τα φασόλια σε ένα πυρέξ, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα, τα βάζετε στο φούρνο μέχρι να πιούν το νερό.