Φακές σούπα

Υλικά

500gr. φακές ψιλές 3αλφα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1-2 φύλλα δάφνη

Αλάτι

Ξύδι κατά βούληση

Τρόπος μαγειρέματος

Πλένετε τις φακές και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να σιγοβράσουν ½ ώρα περίπου. Προσθέτετε το λάδι και το αλάτι. Τις βράζετε για ακόμα περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξουν καλά. Τις σερβίρετε στα πιάτα και τις περιχύνετε με λίγο ξύδι.

Σημείωση:

Εάν θέλετε μπορείτε την ώρα που βράζουν να τις κοκκινίσετε προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.