Ανθοί κολοκυθιού γεμιστοί

Σοτάρετε κρεμμυδάκι, άνηθο, δυόσμο, ρύζι και σταφίδες μέχρι να ξανθύνουν, ρίχνετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε το μίγμα.

Δείτε τη συνταγή

Πρασόρυζο

Μαραίνετε ελαφρά τα πράσα (κομμένα σε λωρίδες) μαζί με το κρεμμυδάκι & τον άνηθο σε καυτό λάδι και αφού τα σκεπάσετε με λίγο ζωμό, τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Δείτε τη συνταγή

Γεμιστές Ντομάτες και Πιπεριές

Κόβετε τα «καπάκια» από τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αδειάζετε την ψίχα από τις ντομάτες και τις περνάτε στον τρίφτη. Πετάτε τους σπόρους από τις πιπεριές.

Δείτε τη συνταγή

Ρύζι με μοσχάρι και λαχανικά

Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Σε τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια, το μπρόκολο, την μελιτζάνα…

Δείτε τη συνταγή

Ρύζι τύπου Αμερικής με γαρίδες

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος, αφήνετε το κεφάλι και βγάζετε την άμμο από τη ράχη τους. Βράζετε τα κελύφη τους και κρατάτε το ζωμό τους. Σοτάρετε το κρεμμύδι…

Δείτε τη συνταγή

Ρύζι 8′ Parboiled με γαρίδες πικάντικες

Ζεματίζετε τις γαρίδες για 5΄ σε βραστό νερό με λίγο αλάτι & ξύδι. Στραγγίζετε, αφαιρείτε τα κελύφη και αφήνετε τα κεφάλια. Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι, σκόρδο…

Δείτε τη συνταγή

Ρύζι Basmati με ξηρούς καρπούς

Σοτάρετε το ρύζι με τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ροδίσουν (εάν θέλετε σοτάρετε και λίγο φιδέ), ρίχνετε το ζωμό ζεστό…

Δείτε τη συνταγή

Ρύζι άγριο με Parboiled και χοιρινό

Μαρινάρετε το κρέας (3 – 5 ώρες) με το λάδι, τον χυμό, το κρασί, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Βγάζετε το κρέας από την μαρινάτα και το σοτάρετε…

Δείτε τη συνταγή

Ρύζι Jasmine με καραβίδες & σαφράν

Αφαιρείτε από τις καραβίδες τα κελύφη και την άμμο από τη ράχη, αφήνοντας τα κεφάλια. Βράζετε τα κελύφη και κρατάτε το ζωμό…

Δείτε τη συνταγή

Ρύζι Άγριο με Basmati με κοτόπουλο κοκκινιστό

Σοτάρετε σε λίγο λάδι το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Ρίχνετε τις τομάτες το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε την πάστα τομάτας…

Δείτε τη συνταγή

Risotto με σαφράν και κολοκυθάκια

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να τσιγαριστούν. Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο να τσιγαριστεί. Ρίχνετε λίγο ζωμό…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια Alubias με καρότο

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια χονδρά σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό προσθέτοντας μέσα τα κλαράκια σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα καρότα, το κλαράκι φρέσκια ρίγανη, τον άνηθο…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια μέτρια με καρότο

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν κατά 2 δάχτυλα…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια ψιλά με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να περιμένουν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι…

Δείτε τη συνταγή

Φασουλονταβάς

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια, τα βράζετε για ½ ώρα σε άφθονο νερό και τα σουρώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε με ελαιόλαδο τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα, τις κόκκινες πιπεριές, τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια μαυρομάτικα

Πλένετε καλά τα μαυρομάτικα και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Όσο βράζουν, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με λάδι τα ψιλοκομμένα…

Δείτε τη συνταγή

Μπαρμπουνοφάσουλα σύβραση

Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζετε τα φασόλια μπαρμπούνια και τα σέσκουλα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια πράσινα με σελινόριζα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και μαγειρεύετε τα κυβάκια της σελινόριζας και τις ροδέλες του καρότου…

Δείτε τη συνταγή

Φασόλια Γίγαντες Πλακί

Καθαρίζετε και μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες. Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο…

Δείτε τη συνταγή

Παραδοσιακή Φασολάδα

Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Ξεπλένετε. Τα βάζετε στην κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, αλλάζετε το νερό…

Δείτε τη συνταγή

Γίγαντες με λουκάνικα

Μουσκεύετε τους γίγαντες στο νερό για 12 ώρες. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνετε. Βάζετε στην κατσαρόλα κρύο νερό και τους αφήνετε περίπου ½ ώρα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια…

Δείτε τη συνταγή

Φακές σούπα

Πλένετε τις φακές και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να σιγοβράσουν…

Δείτε τη συνταγή

Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο

Πλένετε τις φακές και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τη ντομάτα ψιλοκομμένη. Αφήνετε να βράσουν καλά…

Δείτε τη συνταγή

Φακές ψιλές σούπα

Πλένετε τις φακές και σουρώνετε. Τις βάζετε στην κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να σκεπάζονται. Όταν αρχίζουν να βράζουν, τις σουρώνετε και συνεχίζετε…

Δείτε τη συνταγή

Ρεβύθια με δενδρολίβανο

Αποβραδίς πλένετε τα ρεβύθια και τα μουλιάζετε σε άφθονο κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά για δεύτερη φορά, και προαιρετικά τα ξεφλουδίζετε ως εξής: Τα βάζετε ανάμεσα σε 2 υφασμάτινες πετσέτες, και τα τρίβετε…

Δείτε τη συνταγή

Ρεβύθια με ρύζι

Πλένετε καλά τα ρεβύθια και τα βάζετε να βράσουν σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τρυφερά τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους. Ξαναβάζετε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα…

Δείτε τη συνταγή

Ρεβυθάδα Σιφνιώτικη

Μουσκεύετε τα ρεβύθια σε νερό με σόδα για 12 ώρες. Τα ξεπλένετε καλά και σουρώνετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τόσο νερό, όσο να σκεπάζονται και τα βράζετε. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά…

Δείτε τη συνταγή

Σούπα Τουρλού

Μουλιάζετε το μίγμα για σούπα τουρλού για 10 ώρες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Στραγγίζετε καλά το μίγμα και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με…

Δείτε τη συνταγή

Σούπα Τρικολόρε

Μουλιάζετε το μίγμα για σούπα τρικολόρε για 6 ώρες. Στραγγίζετε καλά το μίγμα και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με νερό και το αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα…

Δείτε τη συνταγή

Σούπα Βελουτέ

Μουλιάζετε το μίγμα Σούπα Βελουτέ για 6 ώρες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε λίγο λάδι τα τοματίνια κομμένα στη μέση. Στραγγίζετε καλά το μίγμα και το προσθέτετε στην κατσαρόλα…

Δείτε τη συνταγή

Ταμπουλέ (Μαϊντανοσαλάτα)

Πλένετε καλά το πλιγούρι και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με νερό ή χυμό λεμονιού να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το βράσετε για 15 λεπτά σε άφθονο νερό…

Δείτε τη συνταγή

Φάβα με μάραθο

Βράζετε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζετε, προσθέτοντας 3 κλωνάρια μάραθο, ένα ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο, λίγο αλάτι χοντρό…

Δείτε τη συνταγή

Κόλυβα

Βράζετε το σιτάρι με φλούδα λεμονιού μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνετε και το απλώνετε σε καθαρή πετσέτα για 10 ώρες. Αφού στεγνώσει καλά το σιτάρι…

Δείτε τη συνταγή

Κουκιά ξερά στον φούρνο

Πλένετε καλά τα κουκιά και τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Τα βγάζετε και τα τρίβετε μεταξύ τους αφαιρώντας όσο περισσότερα φλούδια μπορείτε. Τα βράζετε σε μια κατσαρόλα…

Δείτε τη συνταγή

Πράσινη μπιζελόφαβα

Πλένετε καλά τα μπιζέλια με άφθονο κρύο νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα σκεπάζοντάς τα κατά 2 δάχτυλα με χλιαρό νερό. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι. Σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι…

Δείτε τη συνταγή

Μπιζέλια Πηλίου

Μουλιάζετε τα μπιζέλια για 2 ώρες. Τα σκεπάζετε με νερό σε κατσαρόλα, βάζετε τους 2 κύβους και τα λαχανικά. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι και όταν βράσουν…

Δείτε τη συνταγή

Κουκιά Ριγανάτα

Αφαιρείτε από τα κουκιά τη μαύρη μύτη. Τα μουλιάζετε για 12 ώρες. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε στην κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει. Όταν πάρουν βράση…

Δείτε τη συνταγή