Όσπρια

Η κινητήρια δύναμη των ανθρώπων για πολλά χρόνια που έθρεψε τις λαϊκές τάξεις τις δύσκολες περιόδους ανά τους αιώνες. Έφτασε λοιπόν η ώρα να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει στη μοντέρνα διατροφή.

Τροφή πλούσια σε άμυλο και πρωτεΐνες, κάλιο, φολικό οξύ, σίδηρο, φυτικές ίνες και μαγνήσιο με σημαντικότατη θρεπτική αξία, τόση που οι διατροφολόγοι την κατατάσσουν ίδιας -αν όχι ανώτερης- με την διατροφική αξία του κρέατος. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (το 90% της σύστασής τους) και η χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τους δίνει το διατροφικό προβάδισμα έναντι οποιασδήποτε άλλης ζωικής τροφής.

Όλα τα όσπρια έχουν μεγάλη θρεπτική αξία (περίπου 350 θερμίδες/100γρ.)

Η σύσταση της οικογένειας : Φακή, φασόλια, σόγια, κουκιά, ρεβύθια, φάβα-λουβί